OKULUMUZ DA YAPILAN KAYNAKLARIMIZI KORUYORUZ ADLI PROJEMİZİN AÇILIŞI YAPILDI

OKULUMUZ DA YAPILAN KAYNAKLARIMIZI KORUYORUZ ADLI PROJEMİZİN AÇILIŞI YAPILDI

Okulumuz dan özgün bir proje güneş paneli ve rüzgar gülü ile elektrik üretiyoruz

05.03.2015 7375

rüzgar gülü2       OKULUMUZ DA DÜZENLEMİŞ OLDUĞUMUZ KAYNAKLARIMIZI KORUYORUZ ADLI PROJEMİZİN AÇILIŞI TÖRENİ İÇİN İLÇE KAYMAKAMI, BELEDİYE BASKANI, İLÇE MÜFTÜSÜ, DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZ MELİHA HASANALİ BOSTAN, OKUL MÜDÜRLERİ OKULUMUZU ZİYARET ETTİLER VE PROJEMİZİN AÇILIŞINI YAPTILAR.

Tamamen sıfırdan, projeye katılan öğrencilerin ve öğretmenlerin iş birliği ile, şimdiye kadar örneğini görmediğimiz özgün bir rüzgar tribünü üretilecektir. Bu tribünün özgünlüğü, rüzgarı az olan bölgelerde de kullanılabilir, tribünlerin iş birliğine dayalı bir çalışma olmasıdır. Daha az rüzgarla da dönebilen, dolayısıyla daha az elektrik üreten, ama birden fazla tribünün tek direkte ve tek güç odasında toplanarak kullanılabilir nitelikte elektrik üretmesini sağlayan bir çalışma olmasıdır.

        Özetle;  “Gücümü Küçümseme!” esasının hayata geçirilmesi, iş birliğinin, tasarrufun çok olumlu neticeler ortaya çıkaracağı gerçeği uygulamalı olarak ortaya konacaktır. “Damlaya damlaya göl olur” atasözümüzün  “Damlaya damlaya deniz olur”  versiyonunun da genç kuşağımızın akıllarında yer bulması sağlanacaktır.

 

r gülü

         Bu projeyle Hem rüzgardan, hem güneşten elektrik üreterek okulumuzun aydınlanmaya ihtiyacı olan bahçesi ve spor alanları aydınlatılacaktır.

          Amatör

         Özellikle okulların tatil olduğu, enerji tüketiminin azaldığı dönemlerde, okullar için bir gelir kaynağı bile olabileceği, elektrik üretmek için ille de dışa bağımlı olmak zorunda olmadığımız gerçeğini ortaya koyacaktır. olarak ortaya konacak olan bu çalışma, yatırım yapıldığında yatırımın büyüklüğüne göre okulun tüm elektriğini karşılayacak, hatta enerji dağıtım sistemine elektrik verebilecek güçlere ulaşabileceği gerçeğini anlamamızı sağlayacaktır.